Esittely

Tervetuloa blogiini! Olen Andreas ja täällä jaan tuumailujani ennen kaikkea ortodoksisuuteen ja luterilaisuuteen liittyen.

Taustastani voisin sanoa sen, että olin aktiivisesti mukana tunnustuksellisessa luterilaisessa seurakuntaelämässä reilut kymmenen vuotta. Aivan aluksi olin riviseurakuntalaisena Luther-säätiön Helsingin Markus-yhteisössä (2006–2007), mutta nuoren miehen kiivaudessa tulin melko nopeasti siihen tulokseen, ettei siellä oltu luterilaisen tunnustuksen suhteen tarpeeksi tiukkoja, joten liityin vuoden 2008 alussa Suomen Tunnustukselliseen Luterilaiseen Kirkkoon. Vietin STLK:ssa 10 vuotta, kunnes vuonna 2018 uskonnolliset näkemykseni menivät perusteellisesti uusiksi ja käännyin ortodoksiksi.

Luterilaisena ortodoksisuus jollain tavalla kiehtoi minua pitkään, mutta en saanut siitä otetta. Se oli kuin saippuapala, joka aina karkasi käsistä kun luulin saaneeni siitä kiinni. Niinpä useiden vuosien ajan tutkin melko paljon ortodoksista kirjallisuutta ja etsin argumentteja, joiden tarkoituksena oli todistaa, ettei ortodoksisuus ole totta. Usein nuo argumentit perustuivat kuitenkin väärinymmärryksille, karikatyyrisille käsityksille. Tämä kirkastui minulle entisestään kääntymykseni jälkeen. Niinpä nyt minun haaveeni on, että voisin blogillani omalta pieneltä osaltani lisätä ymmärrystä ortodoksien ja luterilaisten välillä.

Nimen blogi on saanut kuudesta kirjoituksestani, jotka laadin pian STLK:sta eroamisen jälkeen. Niissä annoin joitain syitä sille, miksi jätin luterilaisuuden ja kuvailin, miltä ortodoksisuus näytti minulle. Koin tuolloin hyvin hankalaksi sanottaa uudenlaista ajatteluani. Siksi nimesin kirjoitukseni palasiksi; ajattelin, että en pysty tarjoamaan parempaa kuin pieniä pilkahduksia siihen, mitä olin löytänyt. En ole vieläkään varma, miten kieli- ja ajattelumuurin madaltaminen minulta onnistuu, mutta yritän kuitenkin.

Jos kirjoituksistani herää ajatuksia, kuulen niitä mielelläni! Niitä voi lähettää minulle yhteys-sivun kautta.